Friday, October 30, 2009

CD yang aku dapat itu hari



Inilah rupa CD yang aku dapat ari selasa itu ari..yang bersidai tuh..dalam prosess pre-wash..
tak lama lagih..full CD le Hafiz...(kat umah aje .. babysitter tak mau guna)
Ni pulak gambar CD Hafiz yang pertama...sungguh lembut....Sorry la Hafiz..Ibu fokus kat CD aje..muka Hafiz tak masuk pun...





Thursday, October 29, 2009

Seronok rupanyerr.....

HHmmmmm...baru ku tahu ...seronok rupanya online shopping nih...ia ada satu perasaan yang tersendiri..macam aku...pegi keje balik keje..tapi.. sesekali bila balik..tetiba ada parcel..(walaupun expected)...sonoknyeeee...

Wednesday, October 28, 2009

God, Mercy Me............

I'm addicted to Online shopping....to be precise..cloth diapers online shopping....

Hero ku yang pertama..Umar jazimi...

Betapa indahnya dunia breastfeeding...dan aku hanya mengenalinya selepas kelahiran anak keduaku...kenapa? Ada beberapa penyebab kepada kejahilanku pada kandungan yang pertama...

Waktu tu..apa yang aku rasa...alaaaahhh...lepas beranak nanti mesti ada susu..tapi apa yang berlaku..amat menyedihkan ku..dan sungguh ku tak sangka...anakku terpaksa admitted sebab kepalanya ada bentuk ring (kemerahan) sebab process vacuum...(terpaksalah vacuum sebab beratnya dah 4.45kg..tak larat ku nak meneran..doktor estimate 3.8kg ajerr)..dan tambahan lagi aku ada kencing manis..nak kena monitor gula dalam badan baby..ari2 kena amik darah kat kaki..cian dia..dan waktu tuh...susu aku tak de langsung..ada le dua tiga titik..mana nak lalu dia....Ampuan Rahimah laks hospital rakan bayi..susu tepung diharamkan bawak masuk..jadik melalak le anakku nak nunggukan susu hospital yang 4 jam sekali tuh..(padahal hospital pun bagi formula..tapi ibu nak bagi kat baby tak bagi).

Lepas 5 hari kat sepital..aku balik berpantang kat umah adik aku kat puchong...ada le bidan dtg urut nak bagi kuar susu..tapi tak jalan...

Al-maklum waktu itu aku tak berapa educate sangat pasal breastfeeding..walaupun ibuku membebel suruh aku bagik tetek kat baby..katanya 'bagi aje..lama-lama nanti susu kuar le'.

Aku dah fed-up ngan pengeluaran susuku..maka aku stop bagi kat baby..(malas berusaha betul)..Jadi anak pertamaku fully bottle fedding..aku rasa senang..aku boleh makan ape ajerr..tak mengganggu selera...(perasaan pada waktu itu la)..

Bila baby ku berumur sekitar 4 bulan ke atas ( ku tak ingat exactly la)..2 kali admitted kat Selangor Medical Centre (sekarang ni KPJ Selangor Specialist Hospital)..badannya tak berapa kuat antibodinya..mungkin kerana tak mendapat susu ibu...dan sampai le sekarang..anak sulung ku senang mendapat selsema..pantang ada yg kurang sihat sikit kat umah babysitter..dia le yg pertama infected..

Jadi..aku berazam..anak kedua nanti..aku nak breastfeeding....Walaupun sedikit.....

Stock CD baru ku jenama Coolbaby dah sampai...

Alhamdulillah..semalam petang dah sampai 10 pcs coolbaby pocket....tapi belum sempat buat apa2 lagih..sempat report kat blog ajerr..tuh pun without pic.

ari jumaat baru upload gamborr...

Tuesday, October 27, 2009



MOBS & MIELA77 CONTEST GIVEAWAY



Contest pertama ku di alam blogging nih...di bawakan secara gotong royong oleh MOB dan Miela77.


Ku ucapkan ribuan terima kasih kepada






di atas kemurahan hati untuk memberikan hadiah kepadaku (kalau menang la).


Sesungguhnya aku masih bayi (baru 4 hari) di dalam era blogging..dan aku ingin memberikan penghargaan kepada contest nih kerana telah ....nak tau kenapa..

sila baca slogan ku...


I should win because / saya berhak menang kerana...' contest ini telah memberikan saya peluang mempelajari cara ber'blogging' di samping peluang memenangi

hadiah2 menarik. '


Terima Kasih...harap buat contest lagi..he he :)





Saturday, October 24, 2009

Anak anakku



Abang yang semakin nakal..tapi kat umah le...kat umah org baik gilerrr
Ini pulak adik yang dah semakin mengenali alam sekeliling