Friday, April 9, 2010

Aku kena Tag ??? aiyoyo...

Bismillahirrahmanirrahim....

kumulakan dgn lafaz indah...utk perkara yg pertama ku buat..ni hotmama punya keje mengtag aku...he he..mai tgk..ok tak tag pertama aku..

1)ADAKAH ANDA MERASA ANDA HOT??

hhhmmm..biasa biasa ajeer laaa kita...


2) Wall Paper sekarang


3) Cerita pasal gambar ni

Ni gambar kedua puteraku sewaktu raya aji tahun lepas..ku suka sgt...

4) Kali terakhir makan pizza

hhmmm..kalau tak silap...bulan 3 ari tuh..awal bulan rasanya..tak berapa ingat..esok nak gi makan lagi ni...

5)Lagu terakhir aku dengar ?

Lagu membebel si Umar kat depan TV skang tu..

6) Apa anda buat sambil menyelesaikan tag ni

jaga anak2 leee...

7) selain nama sendiri..anda dipanggil nama apa

Ibu oleh anak2 ku..gelaran yg amat ku bangga kan

8) Tag lagi 5 org anda nak Tag

-Annsyifa
-Norazrani Maamin
-lady Of Leisure
Shaha aka mum yalya
-SueAleen

9) Siapa org no 1 bagi anda

Ann syifa ni..org kaya..sbb ada richNfamous..he he..

10) Katakan sesuatu pada org no 5

Nanti dtg amik gambar kita yek ngan kamera tuh

11) No 3 ada hubungan ngan siapa

Ada hubungan ngan saya lah..rakan ratu hati :)

12) Kata2 cinta untuk orang no 4

Cinta mu ..Cinta ku..Cinta kita semua..fren 4eva

13) Berikan 5 yg anda tahu ttg org yg tag anda

-A hot Mama
- Live in Klang---org kampungku..
- have A Cute Son
- Married to A chinese Man
- belum accept lagi facebook friend req aku tu....


OK TAKKKKKK?????? HE HE HE ...TAG LAGI JGN TAK TAG







Monday, April 5, 2010

Bersawangnya....

Dah lama ku tak menulis di sini..sebab masa banyak di habiskan utk menguruskan kedai online ku yg tak seberapa tu..

tapi tak pe..sebab aku suka sangat...suka sangat bila ada org beli...suka sangat bila ada sambutan..

harap2 kesukaanku ini akan dapat bertahan sampai lah...sampai bila2 aku suka leee...

Saturday, March 20, 2010

Status VSS ku

Ya...inilah dia...surat jawapan kepada Permohonan VSS ku...korang nampak tak apa ditulis tu ?

Boss aku cakap ni adalah last VSS offer ? next time no more ? ye ke ?

hampeh..tak pe...keluar lagi..aku amik lagi...


Sunday, March 7, 2010

Ya Allah..mandulkanlah mereka...

Buletin utama tadi...kat Korea..pasangan di tangkap kerana membiarkan bayi perempuan mereka yg berumur 3 bulan mati kebuluran..sdgkan mereka sibuk membesarkan bayi maya di cyber cafe...

baby tu mmg nampak tinggal tulang ajerr...

kenapa la sekarang ni dah jadi macam niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

geramnya akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Ya allah...mandulkan lah merekaaaaa.............

Friday, March 5, 2010

Tergamaknya Hati mu....

Baru beberapa hari...terkedu dgn peristiwa adik Humaira yang comel..dipijak dan di tendang oleh seekor syaitan lelaki yang di kenalinya..iaitu teman lelaki kepada betina yang melahirkannya...

Dan hari ini..terkedu lagi sekali dengan kematian adik yang berbangsa india yang comel jugak..ku tak ingat namanya...yang berusia 18 bulan..yang juga di tendang dan di pijak sehingga patah tulang rusuk dan pecah organ dalaman...

Kesiannya anak2 ini..pilu rasa hati....hampir sebaya dengan anak2 ku.

Ku harapkan...hukuman setimpal akan di kenakan di dunia ini...biar puas hati semua manusia yang mengetahu kisah sedih dan kejam ini...

Di akhirat nanti..ku tahu..mmg balasan adil yang Allah akan kenakan kepada syaitan2 ini...

Thursday, March 4, 2010

HAPPY B'DAY TO YOU ...........

aku sudah terlupa bangat...semalam anak sulungku punya birthday..aku bikin sibuk di resoran orchid thai sama teman2 dinner...apa punya ibu aku ini...

Eppy Birthday untukmu anak ku Umar Jazimi..You are my life...semoga besar nanti..menjadi anak yang soleh..manusia yang berguna...

Malam ini...rancangannya..mau pegi libur libur..makan makan untuk celebrasi birthdaynya..makan cuma mungkin di mac donald atau KFC...

-----------------------------------------------------------------

Kenapa aku cakap serupa indon gitu..sebabnya..sekarang ini..ada visitor dari indonesia ...datang mahu belajar system di sini..jadik..aku pun seronok dan terikut gaya bahasanya..seronok dong cakap bahasa indon...


Gap Pyjamas 2 pairs for RM 50 http://babiesNkidz.blogspot.com

Wednesday, February 24, 2010

Yang Terhangat.........

Setelah lama menyepi...kerana apa yek ? sebab tak de apa2 nak dituliskan kot...ooohhh...sebenarnya ada update...tapi..asyik sibuk mengupdatekan kedai online..


Apa yang hangat ? Yang paling hangat kat tempat keje aku ari nih...

Borang PPS (Pemisahan Pekerja Secara Sukarela) ataupun dlm bahasa inggerisnya VSS .

Dah ada department yg dapat pun..tapi section aku senyap ajerr...boss tak nak cut manpower ke?

Kalau aku dapat borang..aku pun nak sign..lepas tu terserah la pada rezeki masing2.

Alhamdulillah....

Sunday, February 14, 2010

Aksi Umar dan Hafiz



Umar is playing Feeding Freenzy.




Hafiz Standing proudly in his Carters' Suit.

Wednesday, February 10, 2010

Ku Tujukan Khas kepada Parents baby 5 bulan yg meninggal di dera

Kepada Ibu Bapa bayi tersebut..


Kepada Ibunya :
 Aku tak tahulah ibu jenis apa kau ni..anak 5 bulan ..dah nak hampir mati baru bawak pegi sepital ? sebelum ni...kau biarkan anak kau tu menderita cam tu ke ? Memang kau jenis yang tak tahu menghargai anugerah Allah. Sepatutnya sebagai seorang Ibu..kau mesti mengutamakan anak terlebih dulu daripada diri sendiri.
Kau mensia2 kan kehadiran syurga di bawah telapak kakimu..Masih Layak kah kau untuk menjadi seorang Ibu ?

Kepada Bapanya :
Ni lagi satu jenis...Buta Hati dan Buta Mata...Haruan makan anak..Allah dah rampas perasaan kasih dan sayang daripada Hati mu...Apa lagi yang tinggal untuk dirimu ?

------------------------------------------------------------------

Semoga Allah memberikan balasan yang setimpal di dunia dan akhirat di Atas perbuatan kamu berdua kerana tidak menjaga Amanah Allah dengan sebaik2 nya..Dan..dengan perasaan yang sakit hati..aku mengharapkan kamu dijatuhi hukuman di atas kanun keseksaan seksyen 302...andai sekiranya terlepas...aku mengharapkan semoga Allah tidak memberikan apa2 lagi amanah kepada kamu berdua.

Tetapi..itu hanyalah Emosi aku..kerana sesungguhnya ku tidak tahu apa yang Allah ada untuk kamu berdua..kerana..Allah itu maha pengampun.


Anakmu itu..hampir sebaya dengan anak ku wahai manusia...

Sunday, January 31, 2010

Kembar..tapi ayah lain lain.

haaaaaa...agak2 korang nak percaya tak...macammana boleh ayah berlainan kalau kembar kan..

Tapi..itulah faktanya...mmg betul...

Kesnya berlaku di Ankara, istanbul. seorang pengawal keselamatan yg di kenali sebagai A.K mengeyaski isterinya berlaku curang setelah ujian DNA yg dijalankan mengesahkan bahawa dia hanyalah bapa kepada salah seorang anak kembarnya yg berusia 3 tahun. A.K telah memutuskan untuk menceraikan isterinya yg dikenali sebagai C.K.

Kononnya C.K dipercayai bercinta dengan seorang lelaki lain sebelum keluarganya memaksanya untuk mengahwini A.K.

Fenomena anak kembar dgn bapa berbeza secara saintifiknya di kenali sebagai heteropartenal superfecundation.

Sumber KOSMO 30 januari page 52

Kelantan dan royalti minyak

Y Allah...Permudahkan lah urusan kerajaan negeri kelantan untuk menuntut hak royalti minyak.

Sebagai rakyat kelantan...sama2 lah kita berdoa..tak kira le parti apa.

Ku Li pun buat cam tu kan..Syabas Ku Li kerana meletakkan hak anak kelantan sebagai keutamaan

Saturday, January 30, 2010

Entry Larut Malam...

Saja2 nak menulis dalam e-diary...kol 1 pagi..mata lom ngantuk..bebudak berdua tuh dah tido..esok nak gi keje nih...

disebabkan kekangan kejerr...nak menulis kat blog pun payah...

dulu aku keje..bunyi loceng je cabut..siap boleh naik bas kilang lagi...

sekarang..jgn harap la..simpan duit buat beli minyak keta je la...

Bila ramai yg VSS..teringin gak nak VSS..tapi bos tak lepas lak..

ntah kenapa boss suka simpan aku nih buat nyemak je kat department tuh..

Nak kata bagus...tak de pun dia bagi promotion ke apa...

Dari dulu sampai le sekarang..tang tu jugak....

Nasib Badan....Nak kena Ubah nasib nih...Takkan berubah selagi kita sendiri tak merubahnya.

Ya Allah..semoga aku akan berjaya...AMIN..

Sunday, January 24, 2010

Badminton Super Series Malaysia Open

Malaysia Boleh...

Datuk Lee menang..mmg di jangkakan...menewaskan Boonsak Ponsana 21-13, 21-7.

Dan KK Kiat & TB Heong ( betul ke aku eja nama depa nih) menewaskan beregu china...dalam rubber game..memang membanggakan.

Berbaloi aku langgan astro sport package walaupun mahal.

Dan berbaloi duit rakyat digunakan oleh kerajaan untuk BADMINTON.

MAJULAH BADMINTON UNTUK MALAYSIA

Wednesday, January 20, 2010

Penatnyaaa...

Lama betul aku tak menulis sesuatu di dalam diaryku ini...

kenapa...biasa le..banyak keje kat ofis....

Banyak macam mana ? banyak gila....Kalau keje nak meet deadline...cam gini le...

Isnin Selasa...kol 9 baru balik..sampai umah kol 9.30...baru le terhegeh2 nak gi amik
si kecik tuh...abangnya ayahnya keje pagi...boleh le gi amik awal..si kecik..
ayahnya tak reti nak handle lagi...

Ari ni..rabu...balik awal sikit..kol 8..sampai umah kol 8.30..kalau tak jam la..

khamis jumaat....balik kol 7..sampai umah tgk keadaan..sebab masa tuh selalunya jalan jam...
mau kol 8 selalunya...

ari sabtu..dtg le keje sampai kol 1...aduuhh...

Tapi...walau apa2 pun.....masih boleh survive....

Saturday, January 16, 2010

Hafiz dah boleh Duduk

Hafiz dah boleh duduk...tapi skill merangkak tak dapat lagi....








Gambar umar mesti nak kena ada..kalau tak de..nanti merajuk...


Hafiz and his new Walker----by Sweet Cherry





Inilah Hafiz di dalam Walker barunya.... first time masukkan dalam tu..melalak dia..takut barangkali...sekarang ni...OK sudah....










So Unfair.....

This is the story about the company that I'm currently working (Do you know where I'm working..dont know ? never mind)..

Last year I did not get any salary increment..ok..fine..the boss said due to the economic situation....well understood..I kept quite...but later..few days..few weeks....there are still some people who got increment..but they were under upgrading and promotion catergory...well..
their good luck..and my bad luck..nobody want to upgrade me...

And...it came to the end of the year..Bonus time..the rumours spread out..every management staff will get a new rate (which is below 2 point)..dissappointed..but..getting some is better than nothing...even at a lower rate..

And..few days..few weekss...the truth again surfaced...some got more than 2..it is a whole department...

why ??? department that I am in not so important ? my job is not important ? That department is soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo important ?

And now, because of the MSS..the left behind has to work like hell..as for me...every monday and tuesday..work untill 9 pm..other days maybe untul 8 or 7...and now..saturday..until 1 pm...

so tired of working..luckily I love my job...it has been 10 years I've been doing this job...

Appraisal this year...If I get nothing...Hope there will be something for me at new place..

Sunday, January 10, 2010

Ubat Tahan Sakit Ketika Proses Bersalin

Tajuknya bahasa melayu..tapi artikelnya inggeris...mintak mahap..maleh den nak menterjemahkannya..



Waktu Umar ari tu..saya rasa doktor kat ampuan rahimah bagi phetidine..saya agak je...dari sakit gila...jadi sakit yg boleh tahan...dah tak berapa ingat la..dah lama..

Waktu bersalin kan Hafiz kat HUSM Kubang Kerian ari tu...doktor suruh nurse bagi gas ni...mmg kurang betul sakitnya...mula2 mmg kuar air mata tahan sakit...lepas hidu gas nih..terus rasa lega..dan walaupun ada sakitnya..ia adalah satu kesakitan yg masih mampu ku tahan..dan hilang lah air mataku...terima kasih doktor .....

Sebelum bersalin pun doktor ada offer epidural..tapi saya tak mau...



Nitrous Oxide
Gas This gas, commonly known as "laughing gas", is mixed with oxygen. To use this method, a mask or mouth piece draws gas from a machine beside the bed. You need to take deep and steady breaths before each contraction becomes painful as it takes about 20 to 30 seconds for the gas to be effective. Since the gas will neither build up in your nor your baby's bodies, it is safe. However, the gas may make you feel light-headed, drowsy or nauseated, and not all mothers find this method of pain relief effective.

Injection of Drugs
Pain relieving drugs such as Pethidine (which is the most commonly used) can be injected into the muscles to reduce your labour pain, but their efficacy varies among individuals. They tend to make some nauseated or drowsy and reduce the mother's cooperation in pushing. In addition, these drugs cross the placenta to the baby and make it drowsy and depress its breathing after it is born. If this happens, an "antidote" can be given to your baby to reverse these side effects.

Epidural Analgesia
Analgesia means pain relief. The anaesthesiologist will place a very fine plastic tube into your epidural space by passing it through a needle which is inserted in your back at about waist level. After the needle is removed and the tube in place, local anaesthetics is then injected to provide pain relief. This normally takes about 10 minutes to perform and another 10 to 15 minutes for the drugs to work. Each dose may last for about 2 hours before it is necessary to inject more drugs down the plastic tube. Alternatively, a continuous slow infusion of local anaesthetics is sometimes used.

Epidural analgesia is the only method that is capable of providing pain relief in labour, and let you stay awake at all times. The local anaesthetics has the tendency to numb your legs but has minimal effect on your baby. With the help of your midwife or obstetrician, you should still be able to push during the 2nd stage of labour. The tube also allows administration of surgical anaesthesia should an urgent Caesarean section or assisted delivery be required. It may also be used to provide post operative pain management. Epidural analgesia is particularly valuable when labour is long and difficult.

Combined Spinal Epidural Analgesia (CSE)
Combined spinal epidural analgesia resembles the epidural analgesia procedure described earlier. However, after putting the needle in your back and before placing the plastic tube, your anaesthesiologist will insert another finer needle through the first needle to puncture the dura (the tough membrane around your spinal cord) for injection of a small amount of anaesthetics. After that, this needle will be removed and the plastic tube will be put in the epidural space as described earlier.

One of the major advantages of combined spinal epidural analgesia is that it is one of the better and quicker ways to relieve your pain and you can still maintain your mobility.


Saya rasa..Gas la yg terbaik..sebab saya dah pernah guna...

Thursday, January 7, 2010

Bibik / Amah...dan Anak anda...

Sungguh menyayat hati apabila membaca atau mendengar berita pasal bibik/amah yg mendera dan menyeksa anak2 dan bayi kita...

Dan saya..tak sanggup untuk meperjudikan nasib anak2 saya...

Dan ibu2 diluar sana..sanggupkah anda...mengambil bibik indon...dan mempertaruhkan nasib anak2 anda ? Mungkin ramai yg berkata...tak semua bibik dera bayi...

dan memang..ramai jugak bibik yang baik..tapi...kita tak tahu pada kemungkinan ...

di situlah kita telah meletakkan nasib anak2 dan bayi kita sebagai pertaruhan...

Marilah kita ..buangkan sifat ke'bergantungan' kepada bibik indon..

( Lagipun Indonesia pun dah berlagak..nak bibik gaji mahal laa...nak suruh bagi cuti laa...)

Hantar anak ke nursery..bagi yg keje shift..cari babysitter dari golongan yang kita kenal..yang kita boleh percaya...dan housework pulak...sama2 le suami isteri yg kerjakan...

Amik bibik/amah untuk weekend aje...untuk settlekan rumah yg berserabut...

Friday, January 1, 2010

Umar dan Hafiz

Segalanya Umar dan Hafiz