Tuesday, December 16, 2014

Morib Gold Coast Resort -Nov 2014


Best..dah lama dok usha Morib Gold Coast kat Group On...tapi tak beli2...tapi akhirnya...17/Nov lepas, just before School Break (memang saja grab before school break sbb murah)...telah berjaya menjejakkan kaki ke sini...lagipun...Adik dah lepas periksa Tadika..tadika pun tgh sibuk dgn rehersal utk graduation kan.

Abang pulak..buku2 dah hantar..pegi sekolah pon bukannya belajar..jadik..skip satu hari tak jadik masalah.

So, dpt rate mmg berbaloi2...RM100 (room only, without breakfast)  + 2 water park Tix , so we all add another 2 more tix for the children ( RM 34) . altogether RM134 ajerrr...murah kann..makan tu pandai2 sendiri la nak makan apa. Ni rate Weekdays ajerr...kenapa ye kami dapat murah ? ooo...ni sbb direct purchase ngan Apartment Owner ..terserempak waktu jenguk2 kat Mudah.my.

Dari rumah dah siap masak nasik byk2 (for Lunch & Dinner), beli Ayamas tepi jln, goreng Hotdog, Telur Mata, kicap, Milo 3 in 1, Roti, Tuna , Jajan dan Milo kotak.

Breakfast kat rumah, bertolak ke sana dlm kol 12 lebih. Sampai sana, after check in, terus Lunch bekal yg di bawak, hari agak mendung, dan tetiba guruh dan petir sabung menyabung, jadik tak dibenarkan main waterpark. tapi tak pe, nasib baik ada Jakuzi ...tak de la mengamuk budak2 tu..sbb boleh main air jugak..lagi best sbb air suam2.

Tapi Jakuzinya rosak..dah jadik mcm bath tub ajer. Ambil gambar dari Window antara katil dan bathroom (tak privasi langsung)



Ini katil kami, King Bed, sempit sempit tidur, pasal lupa nak bawak Toto .



Meja dan TV, ada cerek, coffee ,small Fridge dan almari di sebelah depan dekat pintu.


Gambar kat Waterpark tak ada sbb tak bawak handphone ( Pls google for more pic). Dinner kol 7 masih makan bekal yg di bawa. Ni gambar waktu supper, lepak2 kat beranda sambil makan Maggi Cup..dan tgk pemandangan WaterPark waktu malam. (Tapi tak boleh nak lama2 sbb ada bau kurang menyenangkan)


 Makan Magi sambil minum air Milo. tak dapat nak keluar Ronda malam2 sbb Ayahnya tak berapa sihat..agak ke'Semput'an.

Paginya...pagi2 lagi dah bangkit dan breakfast Roti dan Tuna, minum air Milo dan special menu, Maggi Goreng Sedap (Versi rendam ajer)

After Check out..sajer nak amik gambar budak bucuk yg tak suka bergambar...


 Ronda2 kawasan pantai...


Yes, we love Gold Coast Morib, and we want to come again...bye bye...



Thursday, November 27, 2014

Langkawi @ March 2014

Satu entry yang berabuk..tapi..tak apa..mesti nak kena masukkan jugak..kenangan untuk anak2..

Di tempat penginapan..Motel Seri Mutiara@kuah..murah ajer..RM100/malam...ada LCD TV, coffee making facilities, Aircond, water heater, sesuai utk kami empat beranak yang mahukan keselesaan dan ketenangan.. dan jugak kebersihan...mau tak tenang..dok kat ceruk kampung. tapi area sini senang nak carik makan...breakfast senang, lunch senang, dinner pon senang...kategori murah laks..






Dataran Lang







 Sepetang di Pantai Cenang





 Marina Bay...byk kapal2 mewah persendirian..mcm kat luar negara plaks kan kan kan...




DuckTour ...( ai mcm kat melaka laks)..ni package...beli cable car & duck tour @ murah sikit.. Bas ni bertolak dari Oriental Village hingga le ke dalam laut ni..back tu Oriental Village. Budak2 suka la..Oriental village ni happening sikit..ramai org..




Naik Cable car ke gunung Mat Cincang...tapi sayang..lupa nak snap gambar waktu kat 'stop point' kat atas. 
Ada 2 stop point.





Waktu lepas naik Cable Car, ada Horse ride kat perkarangan Oriental Village tu..so..terpaksa la melayan bebudak ni..walaupun reganya cekik darah..RM30 per ride/person..
Adik steady je..tapi kenapa le si Abang tu mcm tu yee...






Underwater World Langkawi...rasa cam tak berbaloi masuk sini..seronok lagi kat Aquaria KLCC..








Air Hangat Village ( kami je yg dtg..org lain mana?)...tapi tak hangat pon airnya...oooohhh..rupanya kami ter'miss' kolam air panas tu..kena jalan ke dalam lagi..ruginyaaa...tak pe next time..






Pusat Kraftangan Langkawi..pon tak ramai orang




Pantai Pasir Hitam...oooo..rupanya pasirnya mmg ada hitam2 sikit..








Langkawi Airport



Kami naik FireFly 


Ini hanyalah short Trip . 14/March~ 16/March...kami tak pegi kat area pulau2 sbb pikir bebudak kecik lagi....tapi akan repeat dlm 2/3 tahun lagi utk merasai adveture Island Hopping pulak .