Thursday, November 27, 2014

Langkawi @ March 2014

Satu entry yang berabuk..tapi..tak apa..mesti nak kena masukkan jugak..kenangan untuk anak2..

Di tempat penginapan..Motel Seri Mutiara@kuah..murah ajer..RM100/malam...ada LCD TV, coffee making facilities, Aircond, water heater, sesuai utk kami empat beranak yang mahukan keselesaan dan ketenangan.. dan jugak kebersihan...mau tak tenang..dok kat ceruk kampung. tapi area sini senang nak carik makan...breakfast senang, lunch senang, dinner pon senang...kategori murah laks..






Dataran Lang







 Sepetang di Pantai Cenang





 Marina Bay...byk kapal2 mewah persendirian..mcm kat luar negara plaks kan kan kan...




DuckTour ...( ai mcm kat melaka laks)..ni package...beli cable car & duck tour @ murah sikit.. Bas ni bertolak dari Oriental Village hingga le ke dalam laut ni..back tu Oriental Village. Budak2 suka la..Oriental village ni happening sikit..ramai org..




Naik Cable car ke gunung Mat Cincang...tapi sayang..lupa nak snap gambar waktu kat 'stop point' kat atas. 
Ada 2 stop point.





Waktu lepas naik Cable Car, ada Horse ride kat perkarangan Oriental Village tu..so..terpaksa la melayan bebudak ni..walaupun reganya cekik darah..RM30 per ride/person..
Adik steady je..tapi kenapa le si Abang tu mcm tu yee...






Underwater World Langkawi...rasa cam tak berbaloi masuk sini..seronok lagi kat Aquaria KLCC..








Air Hangat Village ( kami je yg dtg..org lain mana?)...tapi tak hangat pon airnya...oooohhh..rupanya kami ter'miss' kolam air panas tu..kena jalan ke dalam lagi..ruginyaaa...tak pe next time..






Pusat Kraftangan Langkawi..pon tak ramai orang




Pantai Pasir Hitam...oooo..rupanya pasirnya mmg ada hitam2 sikit..








Langkawi Airport



Kami naik FireFly 


Ini hanyalah short Trip . 14/March~ 16/March...kami tak pegi kat area pulau2 sbb pikir bebudak kecik lagi....tapi akan repeat dlm 2/3 tahun lagi utk merasai adveture Island Hopping pulak .

No comments:

Post a Comment