Tuesday, December 16, 2014

Morib Gold Coast Resort -Nov 2014


Best..dah lama dok usha Morib Gold Coast kat Group On...tapi tak beli2...tapi akhirnya...17/Nov lepas, just before School Break (memang saja grab before school break sbb murah)...telah berjaya menjejakkan kaki ke sini...lagipun...Adik dah lepas periksa Tadika..tadika pun tgh sibuk dgn rehersal utk graduation kan.

Abang pulak..buku2 dah hantar..pegi sekolah pon bukannya belajar..jadik..skip satu hari tak jadik masalah.

So, dpt rate mmg berbaloi2...RM100 (room only, without breakfast)  + 2 water park Tix , so we all add another 2 more tix for the children ( RM 34) . altogether RM134 ajerrr...murah kann..makan tu pandai2 sendiri la nak makan apa. Ni rate Weekdays ajerr...kenapa ye kami dapat murah ? ooo...ni sbb direct purchase ngan Apartment Owner ..terserempak waktu jenguk2 kat Mudah.my.

Dari rumah dah siap masak nasik byk2 (for Lunch & Dinner), beli Ayamas tepi jln, goreng Hotdog, Telur Mata, kicap, Milo 3 in 1, Roti, Tuna , Jajan dan Milo kotak.

Breakfast kat rumah, bertolak ke sana dlm kol 12 lebih. Sampai sana, after check in, terus Lunch bekal yg di bawak, hari agak mendung, dan tetiba guruh dan petir sabung menyabung, jadik tak dibenarkan main waterpark. tapi tak pe, nasib baik ada Jakuzi ...tak de la mengamuk budak2 tu..sbb boleh main air jugak..lagi best sbb air suam2.

Tapi Jakuzinya rosak..dah jadik mcm bath tub ajer. Ambil gambar dari Window antara katil dan bathroom (tak privasi langsung)



Ini katil kami, King Bed, sempit sempit tidur, pasal lupa nak bawak Toto .



Meja dan TV, ada cerek, coffee ,small Fridge dan almari di sebelah depan dekat pintu.


Gambar kat Waterpark tak ada sbb tak bawak handphone ( Pls google for more pic). Dinner kol 7 masih makan bekal yg di bawa. Ni gambar waktu supper, lepak2 kat beranda sambil makan Maggi Cup..dan tgk pemandangan WaterPark waktu malam. (Tapi tak boleh nak lama2 sbb ada bau kurang menyenangkan)


 Makan Magi sambil minum air Milo. tak dapat nak keluar Ronda malam2 sbb Ayahnya tak berapa sihat..agak ke'Semput'an.

Paginya...pagi2 lagi dah bangkit dan breakfast Roti dan Tuna, minum air Milo dan special menu, Maggi Goreng Sedap (Versi rendam ajer)

After Check out..sajer nak amik gambar budak bucuk yg tak suka bergambar...


 Ronda2 kawasan pantai...


Yes, we love Gold Coast Morib, and we want to come again...bye bye...



No comments:

Post a Comment